3 oefeningen met de fitnessbal voor mooi gevormde billen


DOOR Tim Fraser OP 01-05-2018 14:09 FITNESS

De fitnessbal wordt tegenwoordig steeds vaker voorgesteld als alternatief voor een bureau- of schoolstoel. Maar ook voor een strak zomerlichaam kun je de bal perfect gebruiken. De afgelopen week hebben wij de ballen van Stanno getest en hebben voor jou drie oefeningen voor strakke zomerbillen. Dus aan de slag met de fitnessbal en ga zelfverzekerd het strand op.

#1 HIP RAISE MET LEG CURL

Begin liggend op je rug en leg je kuiten naast elkaar op de bal. Plaats je armen gestrekt naast je neer op de grond in het verlengde van je schouders (A). Span je buikspieren aan en breng je heupen omhoog, zodat je gewicht leunt op je schouders en je lichaam één rechte lijn vormt. Knijp je billen samen en houd deze positie even vast (B). Breng vervolgens je heupen nog verder omhoog en rol de bal van je kuiten naar je voeten door je hakken naar je billen te bewegen (C). Houd deze positie even vast en rol langzaam weer terug naar de beginpositie. Herhaal deze beweging in totaal 15 keer.

#2 SINGLE-LEG STRETCH LUNGE
Voor deze oefening heb je naast de fitnessbal ook een kleine medicijnbal of lichte dumbbell nodig.  Ga voor de fitnessbal staan, verplaats je gewicht naar je linkerbeen en leg je rechtervoet met een gebogen knie op de bal achter je (A). Buig in één beweging je linkerknie, verlaag je heupen en strek je rechterbeen - dit moet niet alleen zwaar zijn in je linker bovenbeen en billen, maar je voelt ook een stretch in je rechterbeen. Buig tegelijkertijd met rechte armen naar voren tot de bal de grond raakt (B). Strek daarna je linkerknie zodat je weer omhoog komt in de startpositie. Herhaal de beweging 15 keer en wissel dan van kant.

#3 SUPERMAN ARM EN LEG LIFT

Ga op je buik op de bal liggen en zet je handen en voeten op de grond voor wat extra stabiliteit. Span je buik aan en breng je rechterarm omhoog. Als je de balans in deze positie hebt gevonden, breng je ook je linkerbeen omhoog. Here comes superwomen, want als het goed is weet je nu je tegelijkertijd je rechterarm en je linkerbeen in de lucht te houden. Probeer deze positie vijf seconden vol te houden en zet je hand en voet weer op de grond. Doe dezelfde beweging met de andere kant. Herhaal in totaal 20 keer.