Starten met hardlopen! Waarom nu?


DOOR TIM OP 01-01-2018 20:53 HARDLOPEN

Na al die oliebollen, kerstkransjes en pepernoten is het weer tijd voor de orde van de dag. En wat is nou lekkerder dan al die kerstkilo’s er af sporten? Januari is dan ook dé maand om hiermee te starten. De meeste Nederlanders willen in 2018 meer sporten en bewegen. Van alle deelnemers aan het onderzoek van ING geeft 28 procent dat aan.

Helaas worden goede voornemens normaliter niet lang vol gehouden De kans dat alle mensen zich houden aan hun nieuwe goede voornemen, is niet erg groot. In 2016 hield volgens ING slechts één op de zes mensen zich aan hun voornemen aan het begin van het jaar.

Maar hou kun je nou het beste je goede voornemen om meer te sporten volhouden?

Het belangrijkste is je motivatie Bedenk waarom je zo graag wilt sporten: om af te vallen, strakker of gespierder te worden, je met wat meer zelfvertrouwen op het strand begeven komende zomer of om deel te kunnen nemen aan een hardloopwedstrijd? Als je een keer geen zin hebt, denk dan even terug aan waarom je ook alweer ‘zo graag’ meer wilde sporten. Wat kan helpen is dat je je sportactiviteiten bijhoudt, zodat je ziet hoe ver je al bent gekomen of je doel (een strakker of gespierder lichaam) visualiseren.

Sport ’s ochtends!

Behalve dat sporten vóór het ontbijt voelt als een goede start van je dag, heb je het ook maar ‘gehad’. ’s Avonds willen er nog wel eens sociale plannen je sportplannen in de war gooien. ’s Ochtends niet- of het moet zijn dat je jezelf je bed niet uit kunt slepen.

Ga onbewust sporten
Je kunt ook erg goed onbewust sporten. Ga met de fiets of lopend naar je werk, of neem de trap in plaats van de lift. Of ga eens lekker klusjes doen in huis. Stiekem heb je de volgende dag enorme spierpijn en heb je dus een goede work-out gehad.

Running Sale

Trakteer jezelf op een leuk setje sportkleding óf die nieuwe hardloopschoenen. Hierdoor raak je meer gemotiveerd en zal je het sporten langer volhouden. Ook zie je er nog eens flitsend uit. Om de goede voornemens kracht bij te zetten zijn wij bij Verest Sport gestart met de januari Running maand. Hierdoor krijg je enkel in januari korting tot 50% op de hardloopcollectie.