1 oktober: Sterksel City Run


DOOR Bram van der Linden OP 20-09-2017 15:14 HARDLOPEN

Hardlopers opgelet! Op zondag 1 oktober vindt in en rondom Sterksel de Sterksel City Run plaats. Dit recreatieve hardloop event is een samensmelting van twee hardloopwedstrijden die voorgaande jaren in Sterksel werden georganiseerd, namelijk de ProviLoop en de SterkselCityRun. Ambassadeur (én initiator, mede organisator en parcoursbouwer) is Pieter van Beekveld. Hij is de snelste mens van Sterksel op de Marathon met een tijd van 2uur en 28min.

We spraken Pieter over de nieuwe opzet: Aangezien er in Sterksel een complete nieuwe wijk is gebouwd genaamd "De Kloosterveld" leek het mij leuk om met de andere organisator van de Proviloop de handen in een te slaan om te kijken of er een gezamenlijke loopwedstrijd georganiseerd kan worden. Hierbij als doel om de verbinding te creëren met de Kloostervelden en de kern van Sterksel, en om de lopers te ervaren wat Sterksel nog meer te bieden heeft. Het parcours loopt dan ook dwars door het centrum van Sterksel en Kloostervelden. 

Onderdelen

De Sterksel City Run bestaat uit twee onderdelen. De Kempy (kids) Run; een loop van ruim 1 kilometer voor de allerkleinsten t/m 12 jaar en voor de bewoners van Kempenhaeghe. En de CityRun; een run van 5km / 10km / 15km, bestaande uit 1-2-3 rondes van 5km. Je kan je van te voren inschrijven voor de verschillende onderdelen. 

De kosten voor de kids run zijn in de voorinschrijving € 1,50 (vóór 24 september 2017) op de wedstrijddag zelf €2,50. De kosten voor de city run zijn bij voorinschrijving € 5,00 (vóór 24 september 2017) en op de wedstrijddag € 7,00. Voor elke deelnemer is er een waardebon van Verest Sport.

Prijzen & Faciliteiten

Voor iedere finisher van de Kempy (kids) run zijn er mooie medailles en  bekers voor de nr. 1-2-3. Voor de CityRun zijn er prijzen te verdienen in 3 categorieën: Dames, Heren (alle 3 de afstanden) De Prijsuitreiking voor beide categorieën vindt plaats om 13:00 in Dorpshuis Valentijn. Waar ook de start en finish van de loop zijn. Overige faciliteiten:

  • om de 2,5 km een drinkpost
  • iedere km wordt aangeduid
  • douche- en kleedgelegenheid aanwezig
  • ruime parkeergelegenheid aanwezig
  • Na afloop gratis fruit / sportdrank
  • mogelijkheid nuttigen broodjes/drank in de kantine


Starttijden

De starttijden voor de verschillende onderdelen op zondag zijn als volgt:

Gezamelijke warming-up  Kempy (kids) Run10:15
Start Kempy (kids) Run10:30
Gezamelijke warming-up CityRun10:45
Start CityRun alle afstanden11:00

We hopen veel hardlopers en supporters te mogen begroeten op 1 oktober! Tot dan!