Beleid of Wanbeleid? | De 6 afgeketste transfers van PSV


DOOR Tim OP 01-09-2017 11:12 VOETBAL

Dat er bij PSV dingen moesten veranderen stond na afgelopen seizoen wel vast. En zeker na verkoop van spelers als Guardado, Moreno, Willems en Pröpper was bij iedereen wel duidelijk ; 'Er moeten spelers bij '. 


Bij supporters van PSV heerst er onvrede over het beleid van de club. Brands legde echter uit dat hij niet zomaar met miljoenen kan strooien. 'Wij moeten de transferinkomsten en uitgaven in balans houden. Wij moeten dus winsten maken om het positief te houden. En als dat niet zo is, moet je uitgaande transfers doen. Luckassen en Moreno kun je tegen elkaar wegstrepen, maar tegenover de komst van Lozano stond geen grote verkoop.' Nu na sluiting van de transferperiode maken wij voor jou de balans op.


We zetten de 6 grootste afgeketste transfers voor je op een rijtje

1 | Douglas Santos Linksback van HSV 

Misschien wel de belangrijkste positie waar PSV een vervanger voor zocht was de linksback positie. Na de verkoop van Jetro Willems aan Eintracht Frankfurt bleef in de basis selectie van Cocu een plek leeg. Douglas Santos die op een zijspoor is geraakt bij HSV zou de perfecte vervanger zijn. Verschillende boden worden afgewezen door de Duitsters. PSV die vervolgens de transfer van Luuk de Jong nodig heeft om deze transfer te financieren, ziet de transfer van de Jong afketsen. Gevolg : Geen geld voor Douglas Santos. De transfer ketst een dag voor het sluiten van de periode defintief af.

2 | Alexander Büttner Linksback van Vitesse

Plan B voor de linksback positie. PSV ging wat dichter bij huis kijken en kwam uit bij Alexander Büttner. Volgens de zaakwaarnemer van de linksback is er twee weken geleden contact opgenomen om hem te kunnen overnemen. PSV kreeg echter bij de Arnhemmers nul op het rekest. In een officiële reactie ontkent PSV dat er contact is geweest met Vitesse. Büttner stond zeker open voor een stap naar Eindhoven, maar de Arnhemmers willen hem op de slotdag van de transfermarkt niet laten gaan. Daarmee was ook plan-B voor het halen van een nieuwe linksback bij PSV van tafel. Vervolgens komt PSV met een statement, er komt geen nieuwe linksback. Kenneth Paal en Joshua Brenet zullen samen de strijd aan gaan voor de linksback positie.

3 | Vincent Janssen spits van Tottenham Hotspur 

'Zonder te scoren kun je niet winnen' een uitspraak van Cruijff die de afgelopen tijd vaker rond heeft gezongen in het Philips Stadion. Waar eerste spits Luuk de Jong twee jaar geleden nog 26 keer het netje vond, moest hij het afgelopen seizoen doen met maar acht! goals. Voor een spits van PSV een aantal waar je je voor moet schamen. Logisch dus dat PSV ging kijken voor een vervanger. Maar ook de op een zijspoor geraakte Vincent Janssen kwam niet naar PSV. 

4 | Gabriel Barbosa spits van Internazionale 

Een spits die 'Gabigol' genoemd wordt, die moet je ten alle tijden vast proberen te leggen. Dit Braziliaanse wonderkind, overigens goede vrienden met de man van 222 miljoen, werd een korte tijd in verband gebracht met PSV. De Eindhovenaren wilde de spits graag huren. De Eindhovenaren wilden volgens Sky Italia aan de slag gaan met de Braziliaanse spits, die Luuk de Jong moest vervangen in het Philips Stadion. Echter vertrok hij vervolgens voor een huurperiode naar Portugal. Benfica hengelde de spits vakkundig binnen en zal nog veel plezier gaan beleven aan hem.

5 | Jeremy Toljan linksback van Hoffenheim 

En toen kwamen er toch weer geruchten over een nieuwe linksback. Jeremy Toljan linksback van TSG Hoffenheim werd met PSV in verband gebracht. Echter koos de Duitse Jeugdinternational voor een binnenlands vertrek naar Borussia Dortmund. Hier zal hij onder de hoede komen van oud-Ajax trainer Peter Bosz. De vleugelverdediger die overigens zowel als links- en rechtsback  uit de voeten kan tekende een contract voor vijf jaar. De transfersom komt uit op ongeveer vijf miljoen euro. Een som die Marcel Brands toch ook op zou moeten kunnen hoesten. PSV zat overigens al in april met Toljan om de tafel. 

6 | Patrick van Aanholt linksback van Crystal Palace 

Patrick van Aanholt ooit nog door PSV zelf opgeleid werd op de slotdag van de transfermarkt in verband gebracht met de club uit Eindhoven. Omdat het nog steeds niet gelukt was een nieuwe back aan te trekken en Brands geluiden uit Londen op ving werd er contact gezocht met de club van Frank de Boer. Echter vergat Brands dat Palace hem pas in de winter aantrok voor 10-15 miljoen, en dat van Aanholt op een basisplaats kan rekenen aankomend seizoen. Hij wilde dus niet weg en sloot Brands daarom definitief de aankoop van een nieuwe back. " Wij halen geen linksback die we eigenlijk niet zien zitten, puur om maar iets te halen", aldus technisch manager Marcel Brands.